• +31 (0)36 522 08 25
  • FAQ
  • Downloads

Uw elektrische auto opladen kan nu ook bij DBS Logipark BV.

 

Luchtkwaliteit

Volledig elektrische voertuigen stoten tijdens het rijden geen emissies zoals CO2, stikstof en fijnstof uit. Deze ‘zero emission’-voertuigen leveren daarmee een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit, wat vooral in steden van belang is.

Plug-in hybride voertuigen en auto’s met een range extender stoten gedurende een beperkt aantal kilometers geen emissies uit. Vanaf het moment dat de brandstofmotor gaat werken vindt er wel uitstoot plaats, maar wanneer zo veel mogelijk elektrisch wordt gereden is de gemiddelde uitstoot per kilometer nog steeds een stuk lager dan bij conventionele voertuigen.

Geluid

Elektrische voertuigen verminderen de geluidsoverlast van verkeer, doordat de elektromotor stil is. Dit is vooral gunstig bij lage snelheden, wanneer het geluid van de banden nog niet overheerst.

Klimaat

Elektrisch vervoer is minder belastend voor het klimaat vergeleken met conventioneel vervoer. Elektrische voertuigen zijn efficiënter dan conventionele voertuigen, waardoor er minder energie nodig is voor eenzelfde verplaatsing.
Daarnaast vindt bij elektrisch vervoer de CO2-uitstoot alleen plaats bij de elektriciteitsopwekking, afhankelijk van de energiebron. Vaak rijden elektrische auto’s op groene stroom en dan is de CO2-uitstoot nul.

Wie zijn we?

DBS Logipark is fabrikant en leverancier van parkeerbeveiligingssystemen zoals hekwerken, garagedeuren en dergelijke voor zowel particulieren als bedrijven. Onze fabriek en ons kantoor zijn gevestigd in Zeewolde.

Over DBS Logipark